Over ons


Tenderland is in 2014 opgericht  door Peter van Wieringen.

 

Eind jaren 80 heeft Peter, door zijn werkzaamheden bij Bouw van Wijk, aan de wieg gestaan van de Van Wijk Sloepen, een ontwerp van naval architect Pieter Beeldsnijder. In april 1998 heeft Peter, samen met zijn echtgenote Jacqueline Goverse, de productielijn van de Van Wijk Sloepen overgenomen van Bouw van Wijk en het bedrijf voortgezet onder de naam Van Wijk Maritiem. De sloepen gebouwd door Van Wijk Maritiem zijn altijd toonaangevend in de watersport geweest en meer dan 1000 sloepen hebben hun weg gevonden in zowel de Nederlandse, als de buitenlandse wateren. 


In 2014 heeft Peter door zijn ziekte afscheid moeten nemen van
Van Wijk Maritiem. Onder de naam Tenderland is hij verder gegaan zijn diensten in kleinere vorm aan te bieden, met name met betrekking tot onderhoud/refit van Van Wijk Sloepen en verkoopbemiddeling.

 

Tom Verhorst, zijn zoon, is opgegroeid op de jachtwerf in Woubrugge en draait al sinds zijn 12de jaar mee in het bedrijf. Naast zijn werk de afgelopen jaren als stuurman op de grote vaart, heeft hij gedurende zijn verlofperiodes Peter altijd geholpen met de werkzaamheden bij Tenderland.

 

Na 10 jaar lang te hebben gestreden tegen een verschrikkelijke ziekte, hebben we helaas op 16 mei 2021 afscheid moeten nemen van onze lieve Peet.

 

Na het overlijden van Peter heeft Tom er niet lang over na hoeven denken zijn werkzaamheden als stuurman (tijdelijk) te beëindigen en fulltime de werkzaamheden van Peter voort te zetten en uit te breiden.