Wie zijn wij?

Tenderland is opgericht door Peter van Wieringen. Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is Peter professioneel verbonden met de watersport. Hij begon zijn carrière bij Bouw van Wijk bv als verkoper van motor- en zeiljachten in de jachtmakelaardij. Ook stond hij aan de wieg van de bekende Van Wijk Sloepen. Deze ontwerpen van de beroemde naval architect Pieter Beeldsnijder zijn een begrip in Nederland en ver daar buiten. Nablz.10 10 jaar voor Bouw van Wijk te hebben gewerkt, kocht hij samen met zijn vrouw Jacqueline Goverse het bedrijf van de heer Van Wijk. Ruim 15 jaar lang zwaaide hij de scepter op de werf in Woubrugge en later Leiden. Vele nieuwe ontwerpen zagen het daglicht. Daarbij stond altijd de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van zowel het product als het bedrijf voorop. Dit maakte de Van Wijk Sloepen en Van Wijk Maritiem toonaangevend in de watersport. Meer dan 1000 schepen werden er in deze periode onder leiding van Peter gebouwd.
In 2014 vonden Peter en Jacqueline het tijd voor nieuwe uitdagingen en om het wat rustiger aan te gaan doen. Van Wijk Maritiem werd verkocht aan een investeerder. Echter, het ondernemersbloed stroomt waar het niet gaan kan. Volledig afscheid nemen van de watersport bleek toch lastiger dan verwacht. Als je er eenmaal mee besmet bent, dan kom je er niet meer vanaf.
Met Tenderland wil Peter een nieuwe dienst leveren aan watersporters welke op zoek zijn naar beleving in de watersport. Watersport is immers genieten. Je vrij voelen, even de zorgen van alle dag vergeten en genieten van de natuur, vrienden en familie om je heen. In welk vaargebied dat dan ook is.

Of het nu gaat om de aankoop van een schip, het onderhoud er van of advies of diensten op nautisch gebied, bij Tenderland bent u op het juiste adres.